Lapu skatījumi

2010. gada 19. janv.

Tamborējuma iestīvināšana

Tā kā redzu, ka diezgan daudzi interesējas par tambor/adīt-darbu stīvināšanu, tad pielaboju savu veco tekstu. Pieliku vēl divas bildes - uzskatei, kā vēl var ar to pašu.




Stīvināšana ar PVA līmes palīdzību.
Shēma - tamborējumu iemērc ūdenī, pēc tam ļauj nopilēt liekajam ūdenim, lai ar ūdeni neaiztecētu līme; ar otiņas palīdzību tamborējumu pārklāt ar PVA līmi. Tādējādi tamborējums līmi nesasūks pārāk daudz, bet tik, cik nepieciešams, jo tamborējumi var taču atšķirties ar savu biezumu.
Rezultāts - žūst apmēram vienu nakti (atkarīgs no dzijas biezuma un arī darba izmēra), ja stīvina vakarā. Izkaltis tamborējums, atkarībā no dzijas veida, var atškirties par vienu krāsas toni no sākotnējā.

Bildē - iestīvināts tamborēts kulons. Pērles līme nesabojāja

Šeit ir vēl viens "tāds pats vēzis citā kulītē" stīvināšanai ar PVA līmi.
Kādreiz tā bija stikla sulas pudele - tagad vāze. Šo pudeli neregulāri aptinu ar dziju. Paliku to zem krāna. Nosusināju salvetē (lai nepil). Un atkal ar otiņu un līmi. Kurs dzija pārklājās - liku vairāk līmes, bet principā pietiek ar vienu kārtīgu triepienu. Nākošajā rītā vāze bija gatava. Uz vāzes ir "vientuļi" dzijas pavedieni, bet ar līmes palīdzību tie ir pielipuši pie pudeles. (Bildē var redzēt - pa vidu to "vientuļo" pavedienu)

Kristīne

2010. gada 17. janv.

Pērļošana

Man ir kaitīgi internetā skatīties dažādu rokdarbu bildes! Tagad ķēros klāt pērļošanas tehnikai. Šie ir mani pirmie darbi. Daži ir pārtaisīti, jo atradu citādu pieeju. Lai nu kā, bet rezultātu var apskatīt šajās bildēs. Jāteic, ka tagad jau vēl tik pat daudz jaunu lietiņu ir nākušas klāt. :)

Vienkārša pērlīšu virtene, kurā iekārtas trīs raibas stiklapērlītes. Pērlītes uzveru uz ķēdītes un ķēdīti piestiprinu pie virtenes.



Koka pērlītes ar zeltītu lentīti.



Rokassprādze.



Tamborēts kulons ar pērlēm. Iestīvināts. (Kā? - nākošais raksts!) Iesieta zaļa lentīte. Piestiprināts pie zeltītas ķēdītes, kuru papildina mazas baltas pērlītes.





















No sākuma nopērļoju zelta krustiņu. Uzvēru uz lentītes. Tad pērles. Rūsganās pērles sastāv no daudzām mazām pērlītēm.



Brošiņa.














Antīkās mežģīnes

Atradu vecmammas laika mežģīnes. Tad nu lūk tagad man top lietiņas, kurās ir šīs violetīgās mežģīnes.

2010. gada 13. janv.

Tamborētas galdsedziņas

Vienu vakaru uznāca luste uz šādu sedziņu tamborēšanu. Idejas tik bira, bira un bira...

Sedziņas izmērs - 18 cm.



Sedziņas izmērs - 27 cm.