Lapu skatījumi

2011. gada 25. janv.

Košās ziemas organzas brošas.
















Dzeltena rozīte ar trim gaiši zaļām lapiņām. Pārdota.


Zaļa rozīte.

Dzeltena peonija.

Kristīne

Pērļota grāmatzīme

Ideja ņemta rakņājoties interneta vidē. Pērļota grāmatzīme, izmantojot pārpalikumus. Mājās bija gabaliņš atlasa lentītes un dažas vientuļas pērles, no kurām nekas cits vairs nesanāk.

 Uz nagliņām savērtas pērles un pērlītes. Caur nagliņu salocīto galu izvēru cauri lenti un aizsēju mezglu. Iepriekš uz lentes uzvēru divus pērļu kubukus, kurus pēc mezgla aizsiešanas nolaidu līdz mezglam.



Kristīne

2011. gada 23. janv.

Matu spraude ar organzas ziedu

 Uz pirmo labošanu nonāca matu spraude. Pārveidoju organzas ziedu - tas kļuva kuplāks, ar divu veidu organzu - zelta un dzeltenas ar zelta pavedieniem. Viducis kļuva bagātīgāks.


Kristīne

"Labestības diena Eņģeļi pār Latviju" / adīti cimdi

Jau sen vajadzēja ielikt šos darbiņus. Darbiņi tapa apmēram mēnesi. Sadarbībā ar Ziedot.lv adījām cimdus, kurus izlika Labestības dienas tirdziņā. Adījām abas. Piesaistījām vēl citas adītājas. Kopā tapa ļoti daudzi cimdu pāri. Bija gan bērnu (balti un 4 sažādi izmēri), gan sieviešu (balti, sarkani, 3 dažādi izmēri), gan vīriešu (melni, 2 dažādi izmēri). Prasība - visiem cimdiem vajadzīgas sirsniņas. Adi, tamborē vai uzšuj, bet vajag. Es tamborēju visiem cimdiem sirsniņas un uzšuvu virsū. Zinu, ka bija citas adītājas, kuras izšuva virsū sirdis, kuras ieadīja. Gandarījuma sajūta pārņēma, kad pa tv ieraudzījām cimdus no tirdziņa vietas reportāžām.
Lai labi nēsājas, kas iegādājās šādus cimdus!



Ilze & Kristīne

2011. gada 21. janv.

Paštaisīta papīra kastīte

Lai izmēģinātu ko jaunu, nolēmu parakņāties interneta vidē. Interesantas tobrīd šķita dažādās papīra idejas. Viena ideja tika realizēta. No papīra puskartona izlocīju kastīti. Līme netiek lietota. Īsti manā garā - lai nav daudz "loriņu", bet ir process un rezultāts. Kastītei ir pievienotā praktiskā vērtība. Beigu beigās kastīte sanāk divreiz biezāka kā sākuma kartons. Var uztaisīt divas vienādas kastītes, kuras nedaudz atšķiras izmēros un sanāk kārtīga kārbiņa ar vāciņu, kur ko likt. Veikalos šādu veidu kastītes maksā diezgan, lai nepapūlētos to izveidot pašam.
Šeit nelieku locīšanas procesa gaitu, jo vietā, kur lūkoju es, gaita ir parādīta izsmeļošāk, kā es spētu to parādīt.

Starp citu - pamēģināju kastīti izlocīt no plānās baltās lapas. Sanāca jau gan, bet tāda kā "bez satura".




Kristīne

Adīta veste-tunika

 Autore ar pašas adīto vesti-tuniku.
 Dzīvajā raksts izskatās pēc mežģīnraksta.
 Veste adīta nevis no apakšas, bet no augšas - no apkakles uz leju. Piedurknes adītas reizē ar visu darbu; nav adītas klāt atsevišķi.
Ilze

Melni organzas ziedi

 Melnās organzas piespraude. Organza nav krokota. Atsevišķi pērļots zieda viducis.

 Organza arī šim ziedam nav krokota. Zem zieda balta organzas lenta.
Kristīne

2011. gada 12. janv.