Lapu skatījumi

2011. gada 12. jūn.

Cīņa ar karstumu.

     Es izvēlos vēsu laiku labāk kā karstu. Ideāla vasaras temperatūra man ir 18-20 grādi. Pagājušā vasara bija īsta sauna. Un šogad jau tik ātri atkal karsts... Nepatīkams karstums, jo sutoņa ļoti liela. Arī saule šogad šķiet kodīgāka. Šādā karstumā nākas darbināt smadzenes un gudrot veidus, kā ikdienu padarīt vieglāku.
     Mani (mūsu) paņēmieni, lai mazinātu karstumu:

  • Mums ir 2-stāvu māja un augšējais stāvs (kur nakti jāguļ) pa dienu varen iesilst. Virs otrā stāva ir bēniņi, kuri pa dienu iekarst vienkārši nežēlīgi un visu nakti karsē iekštelpas. Rodas karstais termoss. Augšā dzīvo kaķene, kurai pārāk liela interese uz logu, tāpēc logu pa nakti vaļā neturam. Tātad nav iespējas telpās ielaist nakts vēsāko gaisu. Lai gulēt varētu vieglāk, pagājušo vasaru nopirkām ventilatoru ar lielu pūšamo galvu, kura vēl piedevām grozās. Uz nakti ieaijā ventilatora - Ventiņa gaisa pūtiens, īpatnējā dūkšana un sekunžu skaitīšana, kad gaisa pūtiens atkal atnāks līdz galvai, tad līdz kājām... 

  • Pagājušo vasaru uzaicinājām ar Ilzi ciemos draudzeni un sarīkojām kārtīgu ūdens šļakstīšanos. Kamēr žuvām, bija tiiiiik labi! Šogad atkārtosim!

  • Lietoju daudz vairāk ūdeni, kā parasti. Dzesējos no iekšpuses ar akas vēso ūdeni. 

  • Dārza ravēšana notiek dažas stundas agri no rīta un pēc pieciem vakarā, kad saule vairs tā nekarsē. Taču klāt visam ir vēl viena problēma - odi.

  • Pagājušo vasaru, kad istabā vairs nevarēju nakti nogulet, cēlos līdz ar pirmajiem saules stariem ļoti argi no rīta. Gāju ārā un paklāju pelddvieli un zemes un gulēju tur. Zeme ir vēsa un patīkama. Lai gan neieteiktu pārāk ilgi gulēt uz zemes, lai nerodas veselības problēmas. 

  • Saldējums un aukstā zupa.

  • Jāguļ diendusa, jo miega laikā krītas ķermeņa temperatūra un uz kādu laiku ir vēsāks.

  • Paņēmiens, kuru šovasar izlasīju (un būs vien jāmēģina) - sasaldēt ūdens pudeles un pirms gulētiešanas iemest gultā, lai nedaudz atdzesē.

  • Karstā laikā stipri iesilst mēbeles un istabas audumi. Guļamā istabā būtu jātur pēc iespējas mazāk audumu, drēbju, segu, mīkstā polsterējuma. Kad karstums ir mazāks, parasti segas u.c. nesu ārā uz vēdināšanos.

  • Velku ciet nakts aizkarus, kad dienā saule laužas istabā.

Ja atcerēšos vēl paņēmienus, uzrakstīšu!  Kristīne.

2011. gada 4. jūn.

Šūta soma

 Tuvojas māsas izlaidums. Štātes jau sagādātas, bet somu šoreiz jaunu nepirkšu. Paskatījos veikalos, cenas nenormālas par tik zemas kvalitātes somām. Un arī - viena par garu, viena par lielu, citai krāsa ne tāda. 
Nopirku audumu. Veikalā teica - kostīmu audums. Man derēja. Nopirku 150x20 cm lielu gabalu un pilnīgi visu arī izlietoju.
 Soma ir melna, lai arī bildē izskatās zila. Tas saules dēļ...
 Vēl sagādāju gaišpelēku atlasa lenti un nopirku pogu. Pogai virsū liels stikla kristāls, rozā.

 Arī otrā pusē ir ieloces un kroķes. Aizdare - slēdzītis.
Oderēta.
Svētkiem gatava!

Kristīne.

Tamborēts telefona maciņš

Dāvana māsai.




Tamborēts uz riņķi. Raksts veidojas, ja tamborē katrā otrajā valdziņā divus valdziņus (divi, brīvs, divi, brīvs...). Auklina virpināta no mulinē diega.

Kristīne.

Primitīvais makramē








Diegu un pērļu makramē rokassprādzes.

Kristīne.